top of page

Edebiyat Şehri: Dublin



İrlanda hükümeti yüksek öğrenim kurumlarının araştırma çalışmaları için her yıl 782 milyon Euro bütçe ayırmaktadır. Bu yatırım İrlanda’nın eğitim kurumlarını dünya liderleri arasına girme yolunda önemli bir adımdır. Dünyanın en büyük ve iyi şirketlerinin burada bulunması stratejik araştırma noktası olma açısından dikkat çekmektedir.

· Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birinde eğitim almış olmak

· İrlanda’nın eğitim sistemine yaptığı yatırımdan faydalanmak

· Uluslararası tanınırlığı olan 5 binden fazla eğitim kurumu seçeneği

· Dünya standartlarında araştırma imkanlarından faydalanmak

· Dünyanın lider, global şirketlerinde kariyer fırsatı yakalamak

· Avrupa’nın en girişimciliğe açık ülkesinde kariyer hedefi gerçekleştirme şansı

· Dünyanın en güvenli ve sıcakkanlı ülkelerinden birinde eğitim almak

· İngilizce konuşulan bir Avrupa ülkesinde eğitim almak


İrlanda’nın Kalbi: DUBLİN

Dublin, ülkenin çeyrek nüfusunun yaşadığı, en büyük kentidir. İster hareketli şehir hayatı içinde olmak isteyin ister doğa güzellikleri ile iç içe olmak, Dublin doğası ve aktiviteleriyle her isteğe cevap verecek ve tatmin edecek bir kenttir. Müze girişlerinin öğrenci kartı ile ücretsiz oluşu, botanik bahçelerinin şehir merkezine yürüme mesafesinde oluşu, şehir içinde iki büyük park oluşu öğrenciler için ideal bir ortam oluşturmaktadır.


Ekonomik hava yolu şirketi Ryanair’ın anavatanı Dublin’dir. Bunun gibi diğer ekonomik ulaşım seçenekleriyle öğrenciler eğitim süreçlerinde diğer Avrupa ülkelerine kolaylıkla ve ekonomik ulaşarak deneyimlerini ve vizyonlarını zenginleştirme fırsatı bulabilmektedir.

İrlanda’nın kendi dili ve kültürel kimliği olmasına rağmen evrensel konuşma dili İngilizcedir. Dublin, Avrupa ülkeleri arasında İngilizce konuşulan tek başkentidir. İngiliz edebiyatına önemli etki ve katkıları olan yazarlara sahip olması dolayısıyla UNESCO tarafından “Edebiyat Şehri” seçilmiştir. Ayrıca Apple, Pfizer, Google, Facebook, Twitter, Yahoo, Airbnb, Microsoft, LinkedIn, Intel gibi dünya liderlerinin Avrupa merkezlerini burada açması Dublin’i dolayısıyla İrlanda’yı önemli bir iş merkezi haline getirmiştir. Uluslararası öğrenciler için ideal bir seçenek olmasının sebeplerinden biri de budur.

Kent, 35 bini uluslararası olmak üzere 100 binden fazla öğrenciye akademik gelişimlerini öncelikle önemseyerek hem sosyal becerilerini geliştirme, yeni ilişkiler kurma hem de öğrenci hayatının tadını çıkarma şansını fazlasıyla sunmaktadır.

Dublin’de Eğitim

Dünyanın lider üniversitelerinden; James Joyce’un eğitim aldığı UCD- University College of Dublin, Oscar Wilde’ın eğitim aldığı Trinity College Dublin’de bulunmaktadır. İrlanda’da yüksek öğrenim planı yapan Avrupa Birliği vatandaşı olmayan öğrenciler için eğitim ve yaşam masrafları ile ilgili bilgilendirici fiyatlar aşağıdaki gibidir. Bunun yanında konaklama masrafları yurt, aile yanı ve kira seçeneklerine göre farklılık göstermektedir. Ortalama yıllık €7,000- €12,000 arasındadır.




Tıp €45,000- €54,000

Mühendislik €9,950- €23,500

Bilim & Teknoloji €9,750- €22,000

Sanat & İnsanları €9,750- €20,000

İşletme €9,750- €18,000

Aylık Yıllık

Kira €427 €3,843

Hizmetler €28 €252

Yeme& İçme €167 €1,503

Seyahat €135 €1,215

Kurs Malzemeleri €70 €630

Giyim/ Sağlık €41 €369

Mobil €31 €279

Sosyal Yaşam €75 €675

Dublin’de Çalışma

Irish Department of Education and Skills tarafından tanınmış eğitim kurumlarında en az 1 yıl tam zamanlı eğitim kaydı yapan uluslararası öğrencilerin ayrıca çalışma izni almasına gerek yoktur. Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında ve 15 Aralık- 15 Ocak arası haftada 40 saat, yılın kalan aylarında haftada 20 saat çalışma izni bulunmaktadır. Yapılması gerekenler;


· Göçmenlik Bürosuna kayıt yaptırmak (GNIB- Garda National Immigration Bureau)

· MEI tanınırlığı olan bir kuruma kayıt yaptırmış olmak

· Tam zamanlı bir programa kayıtlı olmak

· Haftada en az 15 saat eğitim alacak olmak

· En az 25 hafta kayıt yapmış olmak

· En az 1 yıllık kayıt yapmış olmak

Bu koşulları yerine getirmiş olan uluslararası öğrenciler verilecek olan bir numara (PPS- Personal Public Services Number) ile banka hesabı açarlar.

bottom of page