top of page

Kıyı şehri: Swansea

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2018



Swansea; Birleşik Krallık’ta Galler bölgesinin en büyük ikinci kıyı şehridir ve Glamorgan’ın tarihi şehir sınırları içerisinde Swansea Körfezi ve güneyde Bristol Channel ile çevrilmiştir. Öğrenci memnuniyeti açısından Birleşik Krallık’taki en iyi üniversite şehirlerinden biridir. Üniversiteler mesleki uygulamaya modern bir yaklaşım içerisinde olup uluslararası kalitede araştırma çalışmalarına odaklanmaktadır.



Swansea’de Eğitim

Kabul edilmeniz için üniversitenin İngilizce talebini karşılamanız gerekmektedir. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora olmak üzere tüm programlarının yanı sıra araştırma programları, doktora seçenekleri ve herhangi bir alandan mezun olup eğitimine yeni bir yön vermek isteyenlere olanak tanıyacak değişim kursları bulunmaktadır.

Popüler eğitim alanları içerisinde; Amerikan kültürü ve edebiyatı, işletme, inşaat mühendisliği, kriminoloji, bilgisayar bilimi, İngilizce, sağlık bilimi, hukuk, deniz biyolojisi, tıp, hastabakıcılık, siyasi iletişim, sosyal çalışmalar, nano teknoloji, çeviri, müzik, görsel iletişim ve daha birçoğu bulunmaktadır.

Swansea’deki üniversiteler finans, bilgisayar bilimi, mühendislik ve beşeri bilimler gibi alanlarda Birleşik Krallık’taki en iyi doktora programlarını sunmaktadır. Uzaktan (internet üzerinden) verilen dersler arasında liderlik, işletme, İskoç kültür ve edebiyatı, sosyal adalet, arkeoloji ve antropoloji bulunmaktadır.


Swansea’de Konaklama Giderleri

Swansea’deki en yaygın öğrenci konaklama seçenekleri aşağıdaki gibidir:

1. Yurtlar – tek kişilik oda için ortalama kira aylık ortalama 480£’dur.

2. Daire – tek odalı bir dairenin kirası aylık 590£’dur.

3. Evde kalma – bir aileyle yaşamak size her şey dahil ayda ortalama 500£’a mal olabilir.

4. Hostel veya misafir evi – modern imkanları olan düzgün hostel ve misafir evlerinin geceliği 20£’dan başlamaktadır.


Swansea Geçim Giderleri

Swansea’de Birleşik Krallık’taki diğer büyük şehirlere göre geçim giderleri düşüktür. Konaklama, yemek, eğlence, kitap ve toplu taşıma dahil olmak üzere tüm giderler için aylık 825£ kadar bir bütçe hazırlamanız gerekecektir.

Süpermarketlerde fiyatlar düşüktür; aylık yemek alışverişiniz masrafı ortalama 160£ kadardır. Ortalama bir restoranda bir kişilik yemek ortalama 11£ kadar olup bir dönem boyunca kullanabileceğiniz öğrenci toplu taşıma kartı 130£’dur. Kitap ve diğer öğrenim malzemeleri için ayda ortalama 30£ ödeyebilirsiniz.

bottom of page